معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در جلسه شورای عالی مهارت استان آذربایجان شرقی بیان داشت: نهضت مهارت آموزی با هدف ترویج و فرهنگ سازی مهارت آموزی در سطح جامعه در گام دوم انقلاب، پیش بینی و برنامه ریزی شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور؛ به نقل از روابط عمومی استان آذربایجان شرقی، غلامحسین حسینی نیا، با بیان اینکه، قرارگاه مرکزی مهارت آموزی سربازان در سال جاری برای تعداد 400 هزار نفر از سربازان وظیفه نیروهای مسلح در حوزه مهارت آموزی، هدف گذاری کرده است، گفت: از این تعداد، 147هزار سهمیه آموزش فنی و حرفهای است.
وی افزود: طرح «هر سرباز، یک مهارت» را در کشور راه اندازی کرده ایم تا سربازان، پس از فراغت از دوران مقدس سربازی، بتوانند مهارت های لازم را برای ورود به بازار کار و اشتغال خویش فراهم نمایند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، خاطرنشان کرد: دارندگان گواهینامه بین المللی مهارت، می توانند از خدمات و تسهیلات خوداشتغالی به مبلغ 100میلیون تومان برخوردار شوند.
* نهضت مهارت آموزی نیاز جدی قرار بگیرد
نماینده محترم ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه محبوب تبریز، در این جلسه با تأکید بر جدی گرفتن نهضت مهارت آموزی، اظهار داشت: اهمیت سازمان آموزش فنی و حرفهای بسیار روشن است و این سازمان، مهم ترین بخش مهارت آموزی کشور است و تربیت نیروی ماهر بسیار مهم است.
حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم، ادامه داد: مهارت آموزی رمز دستیابی به توسعه پایدار به شمار میآید، افراد تحصیل کرده متاسفانه فاقد مهارت ایجاد شغل هستند. ارتباط تنگاتنگ اداره کل آموزش فنی و حرفهای با سایر دستگاهها میتواند اشتغالزایی و بهرهوری را در استان رقم بزند.
وی با بیان اینکه شورای مهارت یکی از شورایهای مهم استان است، گفت: مهارتآموزی اثربخش یک فعالیت جمعی است و به بلوغ سیاستگذاری نیاز است و از این جهت آموزش مهارتی که منجر به اشتغال شود نیازمند همکاری و مشارکت همه سازمانهاست.
امام جمعه تبریز، افزود: این شورا بهترین محل برای اثربخشی کردن مهارتآموزی هاست، سیاست شورای مهارت استان باید به گونهای باشد که هیچ پروژهای آغاز نشود مگر آنکه موضوع مهارت آموزی نیز در آن پیشبینی شده باشد.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم تصریح کرد: لازم است نهضت مهارت آموزی به عنوان یک نیاز جدی مورد توجه قرار بگیرد و کلیه پروژهها که دارای پیوست مهارتی میباشد و با توسعه مهارت آموزی زمینه انحراف در بسیاری از طرحهای تسهیلات اشتغالزایی استفاده میکنند از بین برود.
وی خاطرنشان کرد: توجه به آموزشهای فنی و حرفهای و توجه به اصلاح آن به عنوان ابزاری کارآمد برای تربیت و افزایش کارایی و نیروی انسانی به منظور زمینهسازی برای اصلاحات اقتصادی باید از اولویتهای نخست اصلاح نظام آموزشی استان باشد.
در ادامه نیز عابدین خرّم، استاندار آذربایجانشرقی گفت: در کشور بخواهیم رشد و ترقی اتفاق بیافتد باید اول از لحاظ فرهنگی در اشتغال کار کنیم و بدانیم از طریق فرهنگ میتوانیم به آموزش و مهارت برسیم.
بر اساس این گزارش، شورای مهارت استان با حضور غلامحسین حسینی نیا (معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور)، حجه الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی آل هاشم (نماینده محترم ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه محبوب تبریز)، زین العابدین خرم (استاندار)، دکتر محمد کلامی (معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری)، روح الله متفکر آزاد (عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی)، فرشکاران (رئیس سازمان برنامه و بودجه)، حسین فتحی (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، علی مشایخی (مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان آذربایجان شرقی)، پرنیان (رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت) و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی عضو شورای مهارت استان و فعال در حوزه مهارت آموزی تشکیل شد .