(۱۴۰۱/۰۳/۲۶)برگزاری همایش تبیین و بررسی برنامههای سال ۱۴۰۱؛ جوینده مهارت، یابنده شغل است.
برگزاری همایش تبیین و بررسی برنامههای سال ۱۴۰۱،
جوینده مهارت، یابنده شغل است
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان لرستان: روز سه شنبه همایش یکروزه تبیین و بررسی برنامههای سال ۱۴۰۱، با حضور مدیرکل، معاونین، روسای ستادی، روسای مراکز و کارشناسان آموزش، در سالن کنفرانس مرکز آموزش فنی و حرفهای شماره یک برادران شهرستان خرمآباد، برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان لرستان ضمن خیرمقدم و خوشآمدگویی به همکاران حاضر در جلسه، با اشاره به اقدامات صورتگرفته در سهماهه نخست سال جاری، خواستار همتی افزون، در راستای پیشبرد اهداف سازمانی، ترویج فرهنگ مهارتآموزی، پیوند دانش و مهارت و در نتیجه کمک به اشتغال جوانان توانمند استان شد.
در ادامه حشمتاله معتمدی، ضمن سرکوب تحریمهای ظالمانه دشمنان میهن اسلامی و حمایت از اقدامات دولت انقلابی در مسیر مقابله، با اشاره به دغدغهها و مشکلات معیشتی همکاران، راهکارهایی را ارائه داد و گفت: خوشبختانه سازمان، با حمایت از اقداماتی همچون بازگشت اعتبار ناشی از تبصره ۷۵ و درآمد حاصل از آموزشهای فنی و حرفهای ارائهشده در سطح هر استان، به استان مرجع، منابع درآمدی را مشخص نمودهاست و اینک وظیفه ماست تا با تلاش مستمر و ارائه آموزشهای مهارتی به روز و نوین و البته مورد نیاز بازار کار، درآمد خویش را ارتقاء بخشیم، که این امر بهصورت مستقیم به بهبود معیشت همکاران منجر خواهد شد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان لرستان در ادامه صحبت ها گفت: روسای مراکز به راه اندازی، تجهیز و بهره برداری گسترده و تخصصی تر از واحدهای مشاوره مراکز خود، در جهت خدمت حداکثری و مثمرثمری بپردازند.
حشمتاله معتمدی با اشاره به تفاهم نامه کشوری در راستای اجرای طرح مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در حوزه مشاغل و کسب و کارهای نوین (موسوم به طرح نخلستان)، افزود: توانمندسازی جامعه فارغ التحصیلان دانشگاهی با استفاده از آموزش های مهارتی مورد نیاز و بروز می تواند شرایط ایجاد بازار کار خود را در کشور فراهم نماید، لذا تاکید ویژه در اجرای این طرح در سطح استان، در دستور کار است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان در ادامه با اشاره به فرارسیدن تعطیلات تابستان دانشآموزان و توجه به این نکته که، مهارت آموزی می تواند برطرف کننده نیازهای آینده کشور باشد، گفت: بایستی هر مرکز آموزشی تبدیل به یک مدرسه تابستانه مهارتی شود تا استعدادیابی و جذب دانش آموزان به رشته های مهارتی را افزایش دهیم و دانش آموزان را به سمت و سوی مهارت های حرفه ای هدایت کنیم، تا این نسل آیندهساز پس از فارغ التحصیلی، کمتر دچار پدیده بیکاری شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ثبتنام از متقاضیان شرکت در بیستمین دوره از مسابقات ملی مهارت تا ۱۷ تیرماه ۱۴۰۱، ادامه خواهدداشت، افزود: کشف استعدادهای حرفهای جوانان و ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی مهارتها، ترویج و ارتقای فرهنگ مهارتآموزی، شناسایی کمبودها در آموزشهای فنی و حرفهای و برنامهریزی برای رفع آنها، ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات فنی و تجارب حرفهای بین جوانان و ایجاد انگیزش در جوانان برای کسب مهارت از مهمترین اهداف برگزاری این المپیاد ملی است.
وی در ادامه گفت:متقاضیان شرکت در این مسابقات باید یکی از مدارک، گواهینامه مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در رشته های مرتبط، دیپلم کاردانش یا فنی وحرفه ای در رشته های مرتبط، فارغ التحصیلان دانشگاه فنی وحرفه ای و دانشکده های مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی به غیر از رشته های امنیت سایبری- پردازش ابری، توسعه نرم افزارهای موبایل، راهکارهای نرم افزار برای تجارت، مدیریت سیستم های تحت شبکه و طراحی و توسعه وب، را دارا باشند.
حشمتاله معتمدی تاکید کرد: بایستی با بهکارگیری تمامی ظرفیتهای خود، شرایط جذب و حضور حداکثری جوانان مستعد و نخبه مهارتی استان، در این المپیاد ملی را فراهم کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان لرستان، با بیان اینکه نقش و اهمیت ارزشیابی مهارت در اعتبار بخشی به آموزش های فنی و حرفه ای و ارتقای شان و منزلت گواهینامه های سازمان امری اساسی و کلیدی است، بر بهبود حوزههای سنجش استان و ایجاد کارگاههای نوین آزمون عملی و پروژه محور نمودن این آزمون ها تاکید کرد.
معتمدی در پایان، آموزشهای مهارتی را شاهکلید ایجاد اشتغال معرفی نموده و افزود: مشاغل آینده و آینده مشاغل در گرو پیوند ناگسستنی دانش و مهارت است.
در ادامه معاونت آموزش، پژوهش و برنامه ریزی استان به
تشریح برنامه های آموزشی پرداخت. علیرضا تیموری گفت: با عنایت به افزایش تعهدات آموزشی اداره کل و انتظار سازمان، تحقق این امر، حمیت مربیان و آموزش در تعدد رشته ها و حرف آموزشی را خواستار شد.
در ادامه گزارش آمده؛ کارشناسان حوزه آموزش پساز ارائه گزارش عملکرد سهماهه، به بیان نکات و راهحلها در راستای افزایش کمی و کیفی آموزشهای مهارتی در تمامی حوزههای جوامع هدف، اصلاح و بازنگری برنامههای آموزشی و تاکید بر نقش و جایگاه پژوهش در ارتقاء جایگاه سازمانی، پرداختند.
گزارش میافزاید: وحید والیزاده مرادی معاون اداری و پشتیبانی ادارهکل، ضمن اشاره به دغدغهها، مشکلات و مسائل کارکنان در حوزههای مختلف، بر هماهنگی، همافزایی و همدلی همکاران در رسیدن به اهداف سازمانی تاکید کرد.
والیزاده مرادی در ادامه گفت: توسعه مهارت و آموزشهای فنی و حرفه ای در استان هدفی است که در راستای اجرای نمودن آن از تمامی ظرفیت های موجود در استان استفاده خواهیم کرد. در همین راستا استفاده از ظرفیت خیرین مهارت در سطح استان، بسیار کارگشا و حائز اهمیت است و بایستی در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه این جلسه کارشناسان حوزههای مختلف ستادی و رؤسای مراکز ضمن ارائه گزارش عملکرد، برنامهها و چشمانداز خود را در سال جاری بیان کردند.
در پایان این همایش مصوبات زیر در دستور کار قرار گرفت:
_گسترش توانمندسازی مهارتی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها، از طریق توسعه مراکز جوار دانشگاهی
_توانمندسازی مهارتی روستاییان، عشایر، مناطق محروم و حاشیهنشین و اقشار آسیبدیده اجتماعی، بر اساس نیازسنجی هر منطقه
_تدوین و به روز رسانی استانداردهای آموزش شغل و شایستگی
_ توانمندسازی نیروی انسانی ( کارآموزان – مربیان – کارکنان)
_ارتقای همکاری ها و هم افزایی ظرفیت دستگاههای اجرایی ( تفاهمنامه ها)
_تحول، بهسازی و توسعه مشاغل خانگی
_حمایت و توسعه بخش خصوصی
_ ارتقای قابلیت های مشارکتی و خرد جمعی(نقش آفرینی مؤثر شوراها)
_بهبود کیفیت سنجش و ارزشیابی مهارت
_بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد
_سلامت اداری و حمایت از حقوق شهروندی، _حضور موثر در عرصه المپیاد ملی مهارت